top of page

Meerjaren onderhoudsplan (MJOP)

Iedere VvE is verplicht te sparen voor toekomstig onderhoud aan het pand. Dat gebeurt door middel van een reservefonds. Om goed in kaart te krijgen welke kosten het onderhoud - ook in de toekomst - met zich meebrengt, is een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) van groot belang.


Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan is specialistisch werk. Voor zo'n plan moet een inventarisatie van alle gebouwdelen worden uitgevoerd, evenals een inspectie met conditiemeting. Ook een analyse van de samenhang van onderhoudsactiviteiten en het opstellen van een meerjaren onderhoudsprognose met een schriftelijke toelichting horen bij het MJOP.


Bij het opstellen van een MJOP komt de inspecteur ter plaatse voor een bouwkundige opname en een conditiemeting van het pand. Op basis van de bouwtekeningen, bevindingen van de opname en gemaakte foto's stelt de inspecteur het meerjarenonderhoudsplan samen. Het schriftelijke rapport biedt tevens een samenvatting van de conditiemeting en een overzicht van zaken die direct aandacht nodig hebben.


Stuur ons een bericht en ontvang meer informatie.


Recente berichten
Nieuws
Zoek op trefwoord
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
bottom of page