top of page

Heeft u juiste tekeningen van het bedrijf?

Zijn juiste bouwkundige tekeningen van het gebouw/bedrijf belangrijk en waarom is het nodig om dit up to date te houden?

Meestal liggen de bouwkundige tekeningen ergens onder in de kast, soms nog in een enveloppe. De tekeningen zijn ooit ontvangen van de aannemer, architect of gemeente toen een vergunning is aangevraagd. Kloppen deze gegevens nog wel?

Negen van de tien keer zijn de tekeningen verouderd en zijn wijzigingen in het bedrijf niet doorgevoerd op de tekeningen. Ook revisie tekeningen van de installatie zijn niet aanwezig. Wat heeft dit voor gevolg?

Een eigenaar/gebruiker van een gebouw heeft de zorgplicht om de veiligheid van aanwezige in het gebouw te garanderen. Dit kan zijn een veilig bouwkundig gebouw, veilige installaties in het gebouw, veilige situaties tijdens het bedrijfsproces en niet te vergeten de veiligheid tijdens calamiteiten zoals brand.

Indien niet wordt voldaan aan de zorgplicht is de eigenaar/gebruiker aansprakelijk.

Juiste tekeningen zijn dus wel degelijk van belang. Heeft u de zaken op orde? Voldoet u aan de zorgplicht?

APK gebouw verzorgt een QuickScan en levert een rapport met aanbevelingen. Meer informatie via de website.

Recente berichten
Nieuws
Zoek op trefwoord
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
bottom of page